Palafolls supera el 50% de reciclatge, l’objectiu marcat per la UE

Contenidors al carrer Montseny, que ja és de baixada. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’any passat, l’any de la pandèmia, els palafollencs van reduir la generació de residus domèstics. En vam generar 5.500 tones, una 80a menys que l’any anterior i el que suposa 572 kg de residus per habitant durant tot el 2020.

S’ha reduït la generació de residus, que sempre és un bon indicador, però per contra s’ha reciclat menys o pitjor que l’any anterior . L’any passat vam separar el 51.3% dels residus, un 0.7% menys  que l’any anterior. Tot i la rebaixa, Palafolls ha aconseguit complir amb els objectius marcats per la Comissió Europea per aquest 2020 i que es situaven en un mínim del 50% del reciclatge municipal. Un percentatge que haurà d’incrementar-se fins el 55% al 2025 i al 60% al 2030.

El nostre municipi ha augmentat notablement el reciclatge dels seus residus coincidint amb el canvi del sistema de recollida d’escombraries i contenidors de finals del 2018. Aquell 2018, amb el sistema antic es separava a Palafolls el 37.3%, passant al 52% l’any següent i els 51.3% d’aquest any passat.

De les dades facilitades per l’Agència de Residus de Catalunya relatives al reciclatge a Palafolls en destaca l’increment destacat del reciclatge de la fracció orgànica que ha augmentat un 12%, arribant a les 550 tones separades l’any passat. També ha augmentat la separació dels envasos, però en contra ha baixat el nombre de paper, cartró i vidre recollit a Palafolls

Palafolls ha assolit l’objectiu europeu de reciclatge municipal, però no ho han fet les poblacions veïnes. Malgrat amb un 48.9%, Tordera amb un 48.3% i Blanes amb un 49.7% s’han quedat a les portes dels objectius marcats per Europa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics