Es manté activat el pla VENTCAT avui dijous per fort vent, sobretot, al litoral central

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La borrasca Blas continua deixant afectacions al territori, després d’hores de pluges continuades i fortes ratxes de vent.

Protecció Civil va desactivar ahir el migdia el pla, però avui el torna a activar en fase d’Alerta davant la previsió de fortes ratxes de vent al litoral comprès entre el Garraf i el Maresme. L’episodi, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, s’allargaria fins demà al migdia i anirà perdent intensitat amb el pas de les hores.

Davant d’aquesta situació, es demana extremar la prudència en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure, ja sigui en zones urbanes com en rurals pel risc de caiguda d’elements d’arbres o estructurals i anar amb compte amb les activitats que es realitzin. També es demana retirar de balcons i façanes elements que puguin caure pel vent.

Pel que fa a la mobilitat, en cas de fort vent cal reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle, vigilar la separació lateral en avançaments de vehicles de gran tonatge, així com subjectar el volant de manera segura i forta.

Paral·lelament, es manté activada l’alerta del Pla PROCICAT per fort onatge, entre altres, al litoral maresmencs. En aquest sentit, es recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa, respectant els tancaments dels accessos que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat i evitant anar a fer fotografies a prop del mar per evitar situacions de perill.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics