Denuncien manca de finançament als serveis d’atenció a les persones amb discapacitat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Diferents representants del sector de la discapacitat intel·lectual i física a Catalunya, la paràlisi cerebral i la salut mental ha alertat a la Generalitat que l’actual finançament dels serveis d’atenció a les persones amb discapacitat és del tot insuficient i que no respon a les necessitats del col·lectiu. 

A més, denuncien l’incompliment dels compromisos de l’administració i la impossibilitat de millorar les condicions laborals dels professionals, un greuge comparatiu amb els que desenvolupen les mateixes tasques en serveis de titularitat pública, cosa que provoca que molts professionals marxin a la recerca de salaris més dignes.

Fa temps que el sector denuncia l’infrafinançament que pateix, d’una banda, a conseqüència d’una dècada de retallades i congelacions dels mòduls i, d’altra banda, per l’augment acumulat dels costos i a un increment molt significatiu del cost de la vida. 

L’any 2021 no es va aprovar l’increment acordat i tampoc sembla que s’hagi de complir amb el previst per al 2022. 

La diferència entre el cost real dels serveis i el preu pagat en concepte de mòdul o tarifa és cada cop més elevada, cosa que repercuteix de manera directa en la qualitat dels serveis i en l’atenció de les persones usuàries. 

Per tot plegat, el sector insisteix al Govern de la Generalitat de la necessitat diàleg i negociació amb les principals entitats representatives del sector per poder treballar en la definició d’un pla de recuperació a curt i mitjà termini.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics