El CAP de Malgrat-Palafolls té un equip per treballar el benestar emocional

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha posat en marxa el programa de Benestar Emocional i Salut Comunitària en l’atenció primària que es desplega a les tres àrees bàsiques que coordina l’entitat, entre elles la de Malgrat-Palafolls.

Des de l’inici de pandèmia, la salut emocional i comunitària ha quedat afectada. És per això que des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya es va decidir implementar nous programes per abordar el benestar emocional a través dels equips d’atenció primària.

Per això s’ha creat un equip multidisciplinar de 2 treballadores socials i una psicòloga, que esdevindran referents de benestar emocional en les tres àrees bàsiques de la Corporació. Ho explica Mònica Cuadrado, referent del programa de Benestar Emocional i Salut Comunitària a l’Atenció Primària de la Corporació. 

La Corporació explica la importància de la promoció i la prevenció per aconseguir una bona salut mental i això, juntament amb l’ajuda dels corresponents ajuntaments és el que s’ha estat fent durant aquests darrers mesos. Ara el programa pretén treballar molt estretament amb els consistoris i els agents socials, que són els encarregats d’identificar els col·lectius més desfavorits i orientar sobre les possibles activitats de benestar emocional.

Les accions que es desplegaran amb aquest programa són, principalment, accions comunitàries de tota mena. Es desenvoluparan activitats com tallers, sessions informatives, xerrades, per la població en general, així com grups més específics, tancats segons necessitats detectades, entre d’altres. És el cas de l’Espai Cuidador que ahir us explicàvem a RP i que s’ha presentat aquest dimecres al centre cívic de Malgrat.

L’objectiu principal del nou programa és promoure el benestar de la comunitat a partir d’estratègies que millorin l’estat emocional de la població. Amb aquesta acció també vol ajudar amb la detecció precoç a aquelles persones que presenten malestar emocional i factors de risc psicosocial així com mirar de reduir la medicalització davant malestars quotidians, entre d’altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics