URGENT

La Regió Sanitària de Girona incorpora nutricionistes per promoure l’alimentació saludable

Compartiu aquesta història

Aquesta incorporació s’emmarca en el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària i comunitària, i en el cas dels nutricionistes es concreta a través del Programa per a la promoció d’una alimentació saludable entre la població i per prevenir els factors de risc per a la salut associats a una mala alimentació. El programa preveu un professional dietista nutricionista per cada 50.000 habitants, de tal manera que totes les necessitats de la regió quedaran cobertes amb la incorporació de 21 professionals nutricionistes.

Aquests professionals desenvoluparan tasques relacionades amb la prevenció i el tractament de problemes vinculats amb una mala alimentació així com la promoció d’hàbits saludables des d’una vessant comunitària, fent especial èmfasi en la població amb major vulnerabilitat socioeconòmica. 

Concretament, el programa s’orienta a reforçar la tasca desenvolupada pels professionals d’infermeria i medicina dels equips d’atenció primària i comunitària en la promoció de l’alimentació saludable entre la població.

En aquest cas, Blanes i Tordera aquesta setmana han començat a organitzar sessions grupals amb infants amb sobrepès i les seves famílies, orientades a transformar els hàbits alimentaris a través de dinàmiques i petits reptes setmanals. Aquesta acció s’ha dissenyat conjuntament amb la professional nutricionista, l’equip de pediatria i els referents de benestar emocional dels centres. També s’està treballant en xerrades sobre l’alimentació durant la lactància, la menopausa i la vellesa, i en sessions i activitats per a joves, entre d’altres. 

A la Regió Sanitària Girona, com en el conjunt de Catalunya, hi ha una important prevalença de problemes de salut relacionats amb els hàbits alimentaris. Segons les darreres dades de l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) per al període 2020-2021, a Girona, la meitat de les persones enquestades entre 18 a 74 anys tenia excés de pes: 34,9% de sobrepès i el 14,4% obesitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics