URGENT

El Teatre de Blanes acull una sessió de Cinema Solidari amb Ucraïna

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Blanes, comptant amb el suport de la ONG d’Acció Solidària El Bon Samarità, ha organitzat conjuntament amb l’Associació Ucraïnesa Djerelo la projecció d’una pel·lícula que vol ser una crida més a difondre la situació que s’està vivint a Ucraïna. Concretament, es tracta del film basat en fets reals ‘Mare d’Apòstols’, que es projectarà al Teatre de Blanes avui a les 8 del vespre.

Un altre dels objectius que té aquesta sessió és recollir fons pel Centre de Rehabilitació Infantil d’Uman, situat a la regió ucraïnesa de Cherkasy. Per això, tot i que l’entrada per veure la projecció és gratuïta, durant la sessió es recolliran aportacions voluntàries pel projecte. La pel·lícula s’oferirà en versió original amb subtítols en castellà, i vol ser un homenatge al patiment que provoquen les guerres en general.

La pel·lícula ‘Mare d’Apòstols’ està basada en fets reals de la guerra de 2014, i és un homenatge a totes les mares que al llarg dels segles d’història han perdut els seus fills en qualsevol guerra, sigui la que sigui, i als refugiats que han hagut de fugir dels conflictes bèl·lics. Narra la història de la Sofia, qui l’any 2014 rep la notícia que el seu fill ha estat abatut sobre el territori ocupat on hi ha guerra mentre estava pilotant un avió en missió humanitària. 

La pel·lícula mostra els horrors de la confrontacions bèl·liques –odi, traïció, intimidació, assassinat- alhora que l’espectador veu la imatge completa de la tragèdia. No tan sols un país que ha quedat en runes materials, sinó que també ha provocat profundes ferides potser incurables en l’ànima dels seus habitants.

La projecció està de gira per alguns municipis del territori. En aquest sentit, diumenge es presentarà a Malgrat de Mar. La cita és a 10:30h a la Sala Joaquim Garriga de l’Arxiu Municipal. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics