L’Ajuntament de Palafolls posa en marxa una campanya per evitar i controlar la cria de mosquit tigre

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Al llarg d’aquesta setmana, l’ajuntament ha repartit cartells i tríptics per informar a la població d’aquesta problemàtica que es repeteix cada any al municipi. L’Ajuntament de Palafolls col·labora des de fa dos anys amb el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB) qui ha determinat que Palafolls és un municipi amb una presència molt alta de mosquits a l’estiu. 

Tal com indica la regidora de Salut Pública, Sònia Gonzàlez, aquesta campanya neix després de les recomanacions que la Diputació de Barcelona ha fet en veure els resultats dels estudis del CEAB en relació als mosquits tigre al municipi i a rodalies. 

Tal com expliquen des de l’Ajuntament, la millor manera de frenar la proliferació dels mosquits és evitar la seva posta d’ous i el creixement de les larves. Això s’aconsegueix eliminant els llocs d’aigua on és possible que creixin que, habitualment, és en acumulacions en recipients que es deixen a l’aire lliure. 

El mosquit tigre pon ous a qualsevol lloc de petites dimensions on pugui acumular-se aigua durant uns quants dies. Per tal d’evitar-ho, els experts recomanen buidar els plats dels testos, mínim, cada cinc dies; mantenir els pneumàtics sota cobert o tapar-los; mantenir netes les piscines tot l’any i mantenir qualsevol dipòsit d’aigua tancat o amb mosquitera, entre altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics