L’Ajuntament de Palafolls iniciarà el projecte de restauració del Castell a principis del 2023

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El proper any 2023, gràcies a les diferents subvencions que s’han rebut, l’Ajuntament de Palafolls començarà dues de les remodelacions que estableix el Pla Director del Castell de Palafolls. 

Concretament, s’actuarà en dos sectors del Castell. D’una banda al recinte sobirà que és la part més antiga del castell i al pati d’armes.  En aquestes zones es farà tota una consolidació dels murs i del terreny, a banda d’actuar arqueològicament. Aleix Freixa, regidor de Patrimoni Natural, n’ha donat més detalls. 

Aquesta restauració és possible gràcies a algunes de les subvencions que ha rebut l’Ajuntament en matèria patrimonial. Precisament, s’ha rebut una ajuda de la Generalitat de Catalunya d’uns 120.000 euros i, una altra de la Diputació de Barcelona de 200.000 euros. Aquestes, juntament amb els fons de l’Ajuntament, sumen uns 350.000 euros per restaurar el castell palafollenc.

En aquest sentit, Freixa explica que no és una restauració sense sentit, sinó que el motiu d’aquestes accions és situar el castell en el mapa del patrimoni cultural del país. I, és que, aquestes i d’altres actuacions estan pensades a llarg termini. 

Afegeix, també, que aquestes són unes accions que s’han de celebrar i, és que, per primer cop es podrà tenir informació històrica i arqueològica del Castell. Entre les properes accions que s’han previst pel Castell, hi ha l’organització d’unes jornades que posin en valor el Castell i que expliquin les actuacions que s’hi estan fent i que s’hi faran.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics