URGENT

Tot a punt per la donació de sang a l’Escola Les Ferreries 

Compartiu aquesta història

Aquest dijous, els alumnes de l’Escola Les Ferreries de Palafolls ha organitzat una donació de sang. Aquest és un projecte que es fa per primera vegada al centre. La idea neix després de la realització d’un taller que van fer sobre el Banc de Sang. 

La Berta, una de les alumnes de sisè que participa de la iniciativa, explica que tots els alumnes tenen una tasca concreta dins aquesta donació. Segons diu, han dividit aquestes tasques per grups i cadascun s’encarrega de la seva feina.

Un dels reptes del taller era la creació d’una campanya de donació de sang a l’escola, tractant tots els aspectes relacionats des de les diferents àrees del curs. En Bernat, un altre dels alumnes de sisè, ha donat més detalls d’aquest tàndem.

Així és com, demà dijous 24 de novembre, Les Ferreries donaran el seu gra de sorra per la donació de sang de 15:30h a 19:30h.

Recordem que per ser donant de sang, s’han de complir uns requisits mínims. Aquests són tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-te bé de salut. Les dones només poden donar un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre. A més, entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.

Pel que fa als donants que han patit covid, aquests s’hauran d’esperar 14 dies per poder donar sang després de la fi dels símptomes.  A banda d’això, si han estat en contacte amb algú que hagi tingut la Covid, però estan vacunats amb la pauta completa i no tenen símptomes, poden donar sang amb normalitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics