URGENT

Palafolls ja es troba en alerta per sequera

Compartiu aquesta història

Aquest divendres s’ha posat en marxa l’ampliació de l’alerta per sequera a la conca Ter-Llobregat i a Darnius-Boadella. D’aquesta manera, les restriccions d’aigua arribaran a 514 poblacions de 27 comarques i afectaran 6,7 milions de ciutadans. Entre aquestes poblacions, hi ha Palafolls. 

Les restriccions d’aigua se centren en usos com ara el reg agrícola , l’aigua per a usos ramaders, industrials i usos recreatius que impliquin reg, com ara el golf i altres. Aquestes no afecten, però, el consum domèstic.

En aquest sentit, els ramaders i agricultors de Palafolls indiquen que aquestes mesures no els afecten perquè, la majoria, s’abasteixen de pous propis. Tot i això, sí que els afecta la manca de pluges. I, és que, des de l’estiu compten els pous estan sota nivells mínims. N’ha donat més detalls Antoni Pla, president de la Cooperativa Agrícola Conca de la Tordera.

Aquesta manca d’aigua suposa que, si no plou abans que arribi la primavera, serà molt complicat pels agricultors tirar endavant les collites tal com ho han fet fins ara. Pla parla de disminucions en les collites i en els productes de proximitat. Tot i que si la sequera s’estén a altres llocs, també hi haurà manca de fruites i verdures de comerç exterior. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics