URGENT

Els exalumnes d’Antònia Navés es retroben a l’Ajuntament per recordar-la

Compartiu aquesta història

Antònia Navés va ser professora de Palafolls a la dècada dels anys 30 i, gràcies a una investigació que van iniciar alguns experts de Súria, al Bages, ha sortit a la llum el seu nom, després de molts anys. 

Concretament, els investigadors de Súria, estan recaptant informació sobre el marit de Navés, Josep Civit Vallverdú, qui va ser un reconegut professor a causa dels seus mètodes d’ensenyament. Una mètodes mai vistos fins a l’època que pertoca. Antònia Navés Miret, qui també era professora, va seguir les passes del seu marit ensenyant els seus alumnes de Palafolls. Els investigadors van seguir les passes de Civit, fins que van arribar a Palafolls buscant l’Antònia. Així ho ha explicat Fèlix Bota, arxiver municipal de l’Ajuntament de Palafolls.

Des de l’arxiu municipal es va buscar tota la informació pertinent de la parella i els investigadors van suggerir fer una trobada amb antics alumnes per aconseguir més informació de Josep Civit. Així és com, demà al matí, l’Ajuntament de Palafolls celebrarà la trobada dels exalumnes i els investigadors de Súria per conèixer més detalls sobre els mètodes d’ensenyament d’en Josep i l’Antònia.

Després de les exposicions fetes per totes les parts implicades en aquesta trobada, se seguiran dues línies de treball paral·leles. D’una banda, els visitants de Súria podran seguir endavant amb les seves investigacions amb l’objectiu final de fer un article sobre Josep Civit. I, d’altra banda, l’Ajuntament tindrà més informació sobre ambdós personatges i podrà completar les seves biografies amb la possibilitat de fer un article, també, d’aquí a un temps.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics