URGENT

Es congelen les tarifes del transport públic a Catalunya per tercer any consecutiu

Compartiu aquesta història

Els consells d’administració de les ATM de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona han decidit congelar per tercer any els preus dels títols de transport públic a proposta del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera, es vol seguir fomentant l’ús del transport públic, fer front a la crisi econòmica i assolir la descarbonització de la mobilitat. 

En el cas de Barcelona s’ha decidit aplicar la reducció addicional del 20% a la T-usual i a la T-jove, independentment que el govern espanyol prorrogui o no la reducció un any més. Així, en cas que l’Estat mantingui la reducció del 30%, la taula de transport públic del sistema tarifari de Barcelona es mantindria idèntica a la vigent al desembre de 2022.

Pel que fa a la resta de províncies, han aprovat tornar a aplicar el 20% de descompte en les tarifes en cas que l’Estat prorrogui, durant el 2023, la reducció del 30% en el transport urbà i interurbà. D’aquesta manera, les persones usuàries continuarien tenint un descompte del 50% en els títols integrats més recurrents.

Aquest, però, no ha sigut l’únic acord. Entre altres, l’ATM de Barcelona ha decidit ampliar la T-Jove fins als 30 anys, actualment és fins als 25. I les ATM de Lleida, Tarragona i Girona han aprovat posar en marxa aquest tipus de títol. Malgrat el títol és el mateix, només serà vàlid pel respectiu sistema tarifari de cada província.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics