Els regidors de Pineda acusats de coaccions per l’1-O accepten un any de presó

Foto: Reuters
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La secció sisena de l’Audiència de Barcelona va acollir ahir el judici dels dos regidors del govern del PSC a l’Ajuntament de Pineda i del cap de la Policia Local del municipi acusats de coacció als hotels que van allotjar els agents de la Policia Nacional durant el referèndum de l’1-O.

Recordem que van ser molts els agents que es van desplaçar a les poblacions catalanes durant el referèndum i alguns d’ells van allotjar-se als hotels més propers. En aqust sentit, un gran nombre d’ells es van allotjar en dos hotels de la cadena Cheking. A l’endemà de les votacions s’hi van concentrar centenars de persones per demanar que marxessin del poble.

Segons recull l’escrit del ministeri públic, els dos regidors i el cap de la Policia Local es van presentar als hotels i van ‘amenaçar’ els propietaris amb tancar els establiments si no expulsaven els agents. 

Durant el judici, els dos regidors del PSC van acceptar un any de pressó i un d’inhabilitació després de reconèixer que van forçar l’expulsió del cos de seguretat. Per la seva banda, el cap de la Policia Local no ha reconegut els fets i la Fiscalia demana tres anys de presó per ell. És per això, que el judici d’aquest tercer encara continua aquest dimecres, que és quan se l’ha citat a declarar de nou. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics