URGENT

Els regidors de Pineda acusats de coaccions per l’1-O accepten un any de presó

Compartiu aquesta història

La secció sisena de l’Audiència de Barcelona va acollir ahir el judici dels dos regidors del govern del PSC a l’Ajuntament de Pineda i del cap de la Policia Local del municipi acusats de coacció als hotels que van allotjar els agents de la Policia Nacional durant el referèndum de l’1-O.

Recordem que van ser molts els agents que es van desplaçar a les poblacions catalanes durant el referèndum i alguns d’ells van allotjar-se als hotels més propers. En aqust sentit, un gran nombre d’ells es van allotjar en dos hotels de la cadena Cheking. A l’endemà de les votacions s’hi van concentrar centenars de persones per demanar que marxessin del poble.

Segons recull l’escrit del ministeri públic, els dos regidors i el cap de la Policia Local es van presentar als hotels i van ‘amenaçar’ els propietaris amb tancar els establiments si no expulsaven els agents. 

Durant el judici, els dos regidors del PSC van acceptar un any de pressó i un d’inhabilitació després de reconèixer que van forçar l’expulsió del cos de seguretat. Per la seva banda, el cap de la Policia Local no ha reconegut els fets i la Fiscalia demana tres anys de presó per ell. És per això, que el judici d’aquest tercer encara continua aquest dimecres, que és quan se l’ha citat a declarar de nou. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics