URGENT

Blanes es prepara per reviure el Carnaval de la Costa Brava Sud

Compartiu aquesta història

Durant dos anys seguits, moltes poblacions no han pogut viure amb l’habitual intensitat les activitats que s’organitzen per carnestoltes. Aquest any, però, retorna completament la normalitat i, entre altres, Blanes ja ho està preparant tot per donar la benvinguda a la festa. 

Tot i que encara estan a l’espera de tots els detalls del Carnaval 2023, Blanes ja ha obert les inscripcions per participar a la rua. Aquesta està prevista el diumenge 19 de febrer a la tarda i, tal com indiquen des de l’Ajuntament, esperen que pugui recuperar l’espectacularitat dels anys anteriors a la pandèmia. És per això que ja s’han obert les inscripcions i s’allargaran fins al divendres 3 de febrer a les 14h. 

Les bases per inscriure’s informen dels requisits, així com dels premis als quals es pot accedir en les categories de carrosses i comparses. En la primera hi ha dues modalitats, per a carrosses d’entitats blanenques i foranies, mentre que en la segona és indiferent la procedència de les comparses. El jurat qualificador haurà d’escollir 15 guardonats, que sumen un total de 6.200 € de premis en metàl·lic.

A més, les colles participants que estiguin formalment inscrites en el registre municipal d’entitats de l’Ajuntament de Blanes podran rebre gratificacions en base a dos criteris principals. Un d’ells és que participi amb una carrossa que ha de reunir tota una sèrie de requisits recollits a les bases, rebent una gratificació de 300 €. L’altre és que vagi acompanyada d’una comparsa.

Si està formada per entre 20 i 50 persones hi haurà una gratificació de 100 €, i si són més de 50 persones serà de 200 €. La inscripció és gratuïta, i s’ha de formalitzar a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Blanes, com dèiem, abans del 3 de febrer a les 14 h. A la seu electrònica estan incloses tant les Bases de Participació com el Formulari d’Inscripció.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics