Hostalric homenatjarà Manel Pla València, últim alcalde de la República a Palafolls

Foto: Ajuntament d'Hostalric
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest cap de setmana la història de Palafolls es trasllada a Hostalric i, és que el municipi homenatjarà un personatge històric de la nostra vila. Concretament, Hostalric recordarà la figura de Manel Pla València qui va ser l’últim alcalde republicà abans de la Dictadura Franquista a Palafolls. Així ho ha indicat l’historiador palafollenc, Xavier Salicrú.

Manel Pla valència va néixer el 1886 a Hostalric i el gener de 1930 arriba a Palafolls amb la seva dona, dues filles i el seu sogre. Tot i que era paleta de professió des dels primers moments de la república ell se suma a les llistes polítiques per Esquerra Republicana de Catalunya.

Així és com, aquest dissabte l’Ajuntament d’Hostalric començarà l’acte a les 12h. En ell, les autoritats i les persones convidades faran els respectius parlaments. També, s’homentajarà una de les últimes exiliades que queda viva, la Montserrat Capdevila, i es comptarà amb la presència de la Delegada de la Generalitat a Girona, la Laia Cañigueral.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics