URGENT

S’acaben les mascaretes al transport públic

Compartiu aquesta història

El Consell de Ministres va aprovar ahir eliminar l’obligació de dur mascareta al transport públic. Tot i que no només s’aplicarà als transports, l’obligatorietat també es deixarà d’aplicar a establiments com òptiques o ortopèdies. 

El canvi es farà efectiu aquest dimecres, un cop es es publiqui al BOE. Aquesta mesura és una modificació del reial decret a l’abril de l’any passat que regulava l’ús obligatori de la mascareta. Així va explicar-ho la ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, i la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que van destacar que amb aquesta mesura s’avança cap a la “normalització” de la vida després d’haver passat ja el “pitjor” de la pandèmia de la Covid-19.

Així és com, la mascareta deixarà de ser obligatòria en el tren, a l’autobús, al metro i al tramvia. A més, també ho deixarà de ser a les òptiques, als centres auditius i a les ortopèdies. 

La mascareta, però, seguirà sent obligatòria en hospitals i en centres i serveis sannitaris, com dentistes, clíniques de reproducció assistida, etc. La mascareta obligatòria també continua a les farmàcies, a les residències i als centres sociosanitaris.

Tot i l’eliminació de les mascaretes, els epidemiòlegs recorden que, en cas de símptomes de Covid, és millor protegir les persones que ens envolten. També la recomanen per les persones més vulnerables en espais on hi pugui haver risc de contagi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics