Algunes escoles de Malgrat ja compten amb calderes de biomassa per escalfar el centre i estalviar prop de 10.000 euros anuals

Foto: AjMalgrat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les escoles Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i Soler de Malgrat de Mar han substituït les seves calderes de gas. L’actuació ha tingut un cost de gairebé 300.000 euros, un 90% del qual subvencionat per la Diputació de Barcelona a través del programa Renovables 2030, i la intenció principal de ‘acció ha sigut reduir les emissions contaminants, a banda de crear consciència energètica. 

Segons va indicar el regidor de Medi Ambient a l’Ajuntament de Malgrat, Óliver Sánchez-Camacho, en la visita del diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, “el municipi fa un pas important per reduir les emissions contaminants, però també per crear consciència energètica”.

Les noves calderes de biomassa que s’han instal·lat produeixen uns 249.000 kWH/any i cobreixen les necessitats de calefacció d’ambdues escoles. A més, amb el canvi de gas a biomassa, l’Ajuntament estalviarà quasi 10.000 euros cada any en la factura energètica, a banda de reduir en 50 tones les emissions de CO2 a l’atmosfera. 

Aquesta acció inclosa dins el programa Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona, respon a l’objectiu d’impulsar accions de caràcter emblemàtic, de gran escala i amb un impacte significatiu en les reduccions de les emissions de gasos d’efecte hivernacle i dels costos energètics locals. En conjunt es faran inversions a tota la província per plantes fotovoltaiques, calderes de biomassa i enllumenat públic.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics