L’Espai Agrari de la Baixa Tordera aposta pels productes agroalimentaris de KM0 amb un obrador compartit a Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Un dels projectes que s’impulsen des de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera ja està a punt de ser una realitat. Es tracta d’un obrador compartit entre la Selva i la Baixa Tordera. Aquest projecte està en procés de creació des de 2021 i la setmana es va fer un pas més per la seva creació amb la signatura del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Blanes i la Fundació Emys. 

L’objectiu d’aquesta col·laboració és que es puguin transformar les primeres matèries en productes elaborats i, així, obrir noves vies de comercialització dels productes sense necessitat de crear nous obradors. Aquesta iniciativa, tal com indiquen des de l’Ajuntament de Blanes, també afavorirà la comercialització dels productes de KM0 de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera.

S’espera que l’obrador permeti dinamitzar el sector agrari potenciant la venda directa del producte de proximitat, reduint d’aquesta manera el circuit comercial i la petjada ecològica. Al mateix temps, també vol donar resposta a la demanda de la ciutadania per consumir productes sostenibles i de proximitat a la zona situada entre la Selva i el Maresme. Segons expliquen, està previst que al llarg d’aquest 2023 es facin les obres de construcció de l’obrador  compartit a Blanes.

Recordem que l’Espai Agrari de la Baixa Tordera (EABT) està integrat pels Ajuntaments de Palafolls, Blanes, Tordera, Santa Susanna i Malgrat de Mar, així com les tres cooperatives agràries de la Baixa Tordera i els pagesos que representen els 5 consells agraris municipals. Per la seva banda, la Fundació Emys és una entitat sense ànim de lucre de Riudarenes (La Selva) que, entre altres, treballa per a la conservació de la natura.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics