El director de l’ACA i l’alcalde visiten la zona on s’habilitarà la mota per reduir el risc d’inundacions a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En el marc de l’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes, i l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, visiten l’espai on s’habilitarà la mota de Palafolls. Ho fan acompanyats del gerent de l’ATL, José Miguel Diéguez.

Aquesta actuació suposa una inversió de 500.000 euros que estan finançats per l’ACA en un 75% i per l’ATL en un 25%. La intenció és aconseguir una reducció del risc d’inundabilitat en aquest tram del riu Tordera, a més d’evitar possibles danys a la dessalinitzadora en cas que hi hagin aiguats.

Segons indiquen des de l’ACA, l’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera és un dels projectes més importants per incrementar la disponibilitat d’aigua en els propers anys. Recordem que aquesta instal·lació actualment serveix per garantir l’aigua de la zona nord del Maresme, la zona sud de la Selva i de comarques com l’Alt Penedés, l’Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès o el Vallès Occidental i l’Oriental.

L’ampliació suposarà un increment per quatre de la seva capacitat actual, passant dels 20 als 80hm3, i una inversió de 250 milions d’euros. Pel que fa a les obres, està previst que enguany es puguin licitar i que s’allarguin tres anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics