URGENT

El Maresme aposta pel turisme històric i cultural amb la incorporació de la Ruta de la Guerra Civil

Compartiu aquesta història

Amb l’objectiu d’apostar per recuperar la memòria històrica i divulgar el paper que els municipis maresmencs van jugar entre 1936 i 1939, el Consell Comarcal ha donat el tret de sortida a la Ruta de la Guerra Civil. 

El Maresme té una característica pròpia dins aquest període i, és que, es va convertir en terra d’ambaixades. Les delegacions diplomàtiques van trobar en el Maresme un indret més segur per establir els seus consolats i ambaixades prop de Barcelona. 

La Ruta de la Guerra Civil al Maresme vol ser principalment una eina de memòria col·lectiva i un element més per recuperar una part de la història recent. El projecte, impulsat pel Consell Comarcal, ha comptat amb la col·laboració de 10 municipis i de diferents entitats i personalitats que han ajudat a recopilar tota la informació històrica per recuperar un centenenar de vestigis de la Guerra Civil al Maresme. Tots aquests elements es classifiquen en tres itineraris, ‘La defensa de la costa’, ‘Rereguarda i front’ i ‘Les embaixades’.

El projecte inclou senyalitzar tots els elements de la Guerra Civil al Maresme i construir un Centre d’interpretació que s’ubicarà a Santa Susanna. A  més, s’ha dissenyat una plataforma digital que permet, a través d’una APP, seguir qualsevol dels 3 itineraris temàtics dels espais i elements que es conserven de la Guerra Civil a la comarca.

Entre els municipis que hi participen, hi ha Malgrat de Mar que compta amb cinc indrets senyalitzats. Aquests són el monument del ‘Parc de la Solidaritat’, la bateria de costa del Parc del Castell, la Torre de l’Esquena, l’escola Maristes Sant Pere Chanel i l’escola Vedruna.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics