URGENT

Els residents a l’estranger comencen a rebre les paperetes per votar a les eleccions municipals 

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Palafolls ha informat que l’Oficina del Cens Electoral va començar a enviar les paperetes el passat dissabte 22 d’abril i aniran arribant a les llars dels residents a l’estranger, com a data màxima, el 7 de maig, ambdós dies inclosos.  

Així mateix, el recurs de proclamació, que és el procés a través del qual els ciutadans a l’estranger poden impugnar la decisió que el seu vot hagi estat rebutjat o no vàlid, serà fins el 13 de maig.  

La remissió del vot, per aquelles persones que tinguin problemes amb el primer enviament, és fins al 23 de maig. Això sí, només tindran dos dies per dipositar el vot a l’urna, perquè el període de temps habilitat per fer-ho serà del 20 al 25 de maig, al consolat o al centre habilitat corresponent. 

D’altra banda, les persones residents a l’estat espanyol però que estan temporalment absents ja poden sol·licitar el vot per correu, que en el seu cas, serà fins al 29 d’abril.  

L’enviament de la documentació electoral està prevista entre el 2 i el 8 de maig. Així mateix, el dia 13 és la data límit per sol·licitar recursos de proclamació. Per la seva banda, la remissió dels documents, en el seu cas, és fins el 24 de maig. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics