Santa Susanna habilita un espai amb aigua de pou per facilitar a les orenetes la creació de nius 

FOTO: Philip Ackermann
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La sequera no és només una problemàtica que afecta les persones i els conreus, sinó que també pot ser perjudicial per algunes espècies d’animals, com per exemple les orenetes.

En el cas d’aquest tipus d’ocell, no només necessiten l’aigua per beure, sinó que l’utilitzen per barrejar-la amb terra i fer fang per construir els seus nius. I, si no poden fer fang, no poden fer nius per seguir reproduint-se. És per això que l’Àrea de Medi Ambient del municipi veí, alertada de la situació pel naturalista Antoni Abad, ha habilitat un espai per mantenir un toll on les orenetes puguin obtenir fang per fer els seus nius.

Des de principis d’abril s’aboca cada dia en aquest espai una mica d’aigua, que no és de boca. Els resultats es van poder comprovar des del primer moment, perquè les orenentes cuablanques s’hi van acostar per començar a crear els seus nius.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics