URGENT

Disparitat d’opinions entre els habitants de Palafolls per la hipotètica retirada de les mascaretes dels centres hospitalaris, farmàcies i residències

Compartiu aquesta història

La Generalitat de Catalunya ha sol·licitat al Ministeri de Salut la retirada de la mascareta als centres sanitaris, farmàcies, residències i dentistes, així com la resta d’espais on encara era obligatòria. Amb tot, la conselleria Salut ha plantejat la continuada del seu ús quan sigui necessari, és a dir, per a persones que tinguin símptomes de malaltia respiratòria o quan s’atengui a persones vulnerables. 

La sol·licitud arriba just en el moment que Fernando Simón, director del Centre de Coordinació i d’Alertes i Emergències Sanitàries, ha deixat veure que l’ús de la mascareta a les farmàcies té els dies comptats. 

La notícia ha generat diverses opinions entre la ciutadania. És per això, que el nostre equip ha baixat als carrers del municipi per preguntar als veïns què en pensen de la retirada de les mascaretes. 

Molts opinen que el seu ús ha deixat de ser pràctic, que en molts espais (on encara és obligatori) s’ha deixat d’utilitzar i que ja no té cap mena de sentit. 

D’altra banda, una proporció considerable de ciutadans continuen pensant que és molt necessària, que el seu ús no representa cap mena d’esforç i que ajuda a moltes persones, siguin vulnerables o no. 

Amb tot, la darrera mesura que s’ha retirat ha estat l’ús de les mascaretes al transport públic, que es va restringir el passat 8 de febrer. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics