Ja es pot consultar el padró provisional dels vehicles que tributen per l’impost sobre les emissions de CO₂

FOTO: Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest tribut és un impost verd, creat l’any 2017 per pal·liar les conseqüències de l’efecte hivernacle i l’escalfament global per tal de millorar la salut de les persones. Tota la recaptació es destina, íntegrament, al Fons Climàtic i al Fons de Patrimoni Natural. 

L’Ajuntament de Palafolls ha anunciat que el padró provisional dels vehicles de tracció mecànica que tributen per l’impost sobre les emissions de CO₂ ja es pot consultar. Cal destacar que si es domicilia l’impost abans del 17 de juliol, s’obtindrà una bonificació del 2%. 

Aquest impost l’han de pagar totes les persones que durant l’any 2022 hagin estat titulars d’un vehicle i hagin tingut domicili fiscal a Catalunya. La llista dels vehicles exempts de pagar la quota,  com és el cas del 100% elèctrics o ciclomotors, entre d’altres, es pot consultar a la seu electrònica de l’Agència Tributària

El passat 1 de maig es va publicar el padró provisional on els ciutadans poden consultar les dades del seu vehicle i la quota que han de pagar. Per consultar-ho, s’ha d’accedir a la seu electrònica de l’Agència Tributària de Catalunya amb el NIF i la matrícula del vehicle o amb identificació digital. El termini per presentar al·legacions i fer modificacions és fins al 5 de juny. 

Per consultar el calendari complet i les indicacions específiques per fer els pagaments podeu consultar als canals de comunicació de l’Ajuntament

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics