URGENT

Palafolls se situa com el cinquè poble amb la renda per habitant més baixa del Maresme

Compartiu aquesta història

Malgrat que el Maresme s’ha mantingut com la cinquena comarca catalana amb una renda per càpita més elevada, Palafolls se situa a la cua del rànquing municipal. 

D’acord amb les darreres dades publicades per l’Observatori de Desenvolupament Local, corresponents al 2020, la renda per càpita de Palafolls ha caigut fins als 15.400 euros per habitant. Una davallada de 700  euros, que correspon a una disminució del 4,35% respecte a l’any anterior. 

Malgrat la baixada generalitzada a tota la Catalunya (-3,30%), a escala comarcal només ha disminuït un 2,72%, que representen 500 euros menys que l’any anterior. En aquest sentit, la renda ha disminuït pràcticament a tots els municipis exceptuant a Santa Susanna, Premià de Dalt i Vilassar de Dalt; mentre que a Sant Andreu de Llavaneres s’ha mantingut igual. 

Amb tot, la comarca del Maresme s’ha mantingut com la cinquena comarca amb la renda familiar bruta més alta, per darrere del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i el Garraf. En concret, la comarca maresmenca ha comptabilitzat 17.900 euros per habitant, que suposen 300 euros més que la mitjana registrada per Catalunya. De fet, 2 dels 5 municipis amb renda més alta de Catalunya són maresmencs (Alella i Cabrils). 

Pel que fa als nostres municipis veïns, Pineda és el municipi amb una renda per càpita més baixa de tota la comarca. El segueixen Calella, Tordera i Malgrat de Mar, tots quatre per sota dels 15.000 € anuals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics