URGENT

Esquerra Unitària vol potenciar el transport a peu i promocionar un model de “poble 15 minuts”

Compartiu aquesta història

Esquerra Unitària ha anunciat la seva intenció d’impulsar un nou model de ciutadania basat en el concepte de “poble 15 minuts” i construir itineraris per a vianants que incentivin la marxa a peu en trajectes urbans. L’objectiu de la iniciativa és que qualsevol ciutadà del municipi es pugui desplaçar d’un lloc a un altre del municipi en un temps inferior a quinze minuts. Ho explica l’alcaldable d’EU, Juan Andrés Osorio. 

D’altra banda, Esquerra Unitària vol reduir la velocitat de circulació dels vehicles als 30 km/h com a velocitat màxima general al municipi, assumint els 50 km/h en determinades zones i 70 km/h a les vies de circumval·lació a les carreteres d’accés al municipi. En aquest sentit, Osorio afirma que s’han de posar en marxa mesures transversals per impulsar altres formes de mobilitat i crear carrils per a les bicicletes adequats. 

Així mateix, una de les apostes de la formació és la creació de les Zones de Baixes Emissions (ZBE), tant de contaminació a l’aire com acústica, per tal de convertir els carrers del municipi en espais habitables i amigables pels ciutadans.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics