URGENT

La Policia Local i l’Ajuntament alerten d’una nova estafa a Palafolls

Compartiu aquesta història

Tal com indiquen el cos local de seguretat i l’Ajuntament de Palafolls, dilluns al vespre un veí del municipi va rebre una trucada on li comunicaven que tenia un deute d’IBI amb l’Ajuntament de Palafolls. La solució a aquest deute era fer una transferència bancària amb la quantitat que el demanaven. 

Després de fer les degudes comprovacions amb l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació, el consistori ha comprovat que l’home no té cap deute amb l’ajuntament i que es tractava d’una estafa. I, és que, tal com indiquen, la Diputació mai fa trucades. En tot cas envien un SMS comunicant informació necessària, però mai demanen que es facin ingressos. 

En el cas de la Policia Local de Palafolls, un cop es van denunciar els fets van comprovar que el telèfon sospitós ja havia estat denunciat anteriorment per fets similars. Aquest tipus d’estafa s’anomena phishing i es tracta d’una suplantació de personalitat que es fa amb un correu electrònic o missatgeria instantània amb el que es demanen dades sobre les targetes de crèdit, claus bancàries, o altres tipus d’informació. Per tal d’evitar que més gent pugui ser víctima d’estafes com aquesta, es demana trucar a la policia al telèfon 608 74 04 04 en cas de detectar qualsevol indici de delicte. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics