El CEAB engega diverses activitats amb motiu del Dia Mundial dels Oceans

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les activitats s’han posat en marxa en col·laboració amb la Biblioteca Comarcal de Blanes que s’ha sumat a la iniciativa en un doble cicle cultural. D’una banda, perquè ha encetat els actes organitzats amb motiu de l’11a ‘Setmana del Mar’, i de l’altra perquè ha convidat al Centre d’Estudis Avançats de Blanes en el programa ‘Promocionem la Lectura, Fomentem la Lectura’, que consisteix a convidar una entitat local perquè faci estada a la biblioteca durant tot un mes. 

En aquest sentit, el CEAB ha engegat diverses activitats per tal de divulgar la ciència i sensibilitzar a la ciutadania, amb motiu del Dia Mundial dels Oceans. Aquestes van arrencar el passat dia 5, amb la inauguració de l’exposició “Endinsant-nos en l’oceà”, ubicada al vestíbul de la Biblioteca i que es podrà visitar fins al 28 de juny. Així mateix, a les 19:00 h, una vintena de curiosos van participar en una visita guiada al Centre per tal de donar a conèixer les línies de recerca que hi desenvolupen. 

D’altra banda, el 7 de juny, es va dur a terme un joc educatiu i immersiu, adreçat a joves i adolescents, titulat “Breakout: desxifrant l’oceà”. L’activitat va ser dinamitzada per les investigadores Itziar Brugués i la Gemma Agell, a qui escoltem. 

Aquesta tarda, coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Oceans, la Biblioteca acollirà l’Hora del Conte i comptarà amb la participació de la protagonista de la història, la investigadora Iosune Uriz. 

Una hora més tard, a la mateixa Biblioteca també s’ha programat una visita guiada de l’exposició Ocean Night, a càrrec de la investigadora del CEAB, Meritxell Genovart, per acabar de celebrar el Dia Mundial de l’Oceà. 

Finalment, el pròxim 30 de juny, a les 11:00 h, tindrà lloc el taller “biodiversitat oculta”, dirigida a nois i noies d’entre 6 i 12 anys, amb l’investigador Jesús Zarcero. 

Les places per a participar en les activitats —excepte la visita lliure a l’exposició— són limitades. Per a inscriure-s’hi o obtenir informació addicional, us podeu dirigir als canals de comunicació de la Biblioteca Comarcal de Blanes: 972 35 80 33 o biblioteca@blanes.cat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics

http://twitter.com/radiopalafolls