URGENT

Blanes avança un dia el Concurs de Focs d’Artifici perquè no coincideixi amb les Eleccions Generals

Compartiu aquesta història

Després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciés la convocatòria de les Eleccions Generals pel diumenge 23 de juliol, l’Ajuntament de Blanes s’ha vist obligat a modificar les dates de la celebració del Concurs Internacional de Focs d’Artifici i d’algunes de les activitats programades per a la Festa Major de Santa Anna. 

Inicialment, el festival pirotècnic estava programat entre el 22 i 26 de juliol, però després que el consistori ho hagi analitzat amb la Policia Local i Protecció Civil del municipi, s’ha arribat a l’acord de dividir el concurs en dos períodes i avançar la data d’inici en un dia. D’aquesta forma hi haurà una primera tongada dels focs el divendres 21 i el dissabte 22, i una segona tirada entre el dilluns 24 i el dimecres 26; deixant el dia 23 sense cap espectacle. 

La principal raó per la qual han quedat suspeses les activitats del diumenge és que, amb motiu del festival pirotècnic, cada any s’articula un Pla de Seguretat i Emergències. Cada nit del concurs es mobilitzen la gran part dels efectius de policia, bombers, protecció civil o tècnics de la salut, entre altres, per donar suport a qualsevol imprevist. A més, el pla també preveu el tancament concèntric del trànsit de les principals vies d’entrada i sortida de Blanes, per tal d’agilitzar el trànsit dels serveis d’emergència en cas de necessitar-los. 

FOTO: Ajuntament de Blanes

Tot plegat suposa que en cas de coincidir les dues celebracions, comicis i espectacle pirotècnic, les funcions de protecció i suport al procés electoral que ha de desenvolupar la Policia Local durant les eleccions, així com la mobilitat circulatòria que cal per accedir als Col·legis Electorals repartits per tot el municipi, quedarien limitades. 

D’altra banda, entre les activitats previstes per aquell mateix dia, es troba el tradicional Correfoc, organitzat per la Colla de Diables Sa Forcanera, que enguany commemora el seu 20è aniversari. Després d’arribar a un acord amb l’entitat, el correfoc ha sigut avançat per a la nit de divendres i coincidirà amb la primera jornada de la Festa Major. Pel que fa a la resta d’activitats previstes per al dia 23, el Departament de Cultures i Festes està acabant de valorar-ho i en els pròxims dies informaran sobre la decisió final. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics