URGENT

La protectora d’animals de Palafolls recomana hidratar bé les mascotes abans i després de sortir a passejar amb ells

Compartiu aquesta història

Tot i que sembla que l’onada de calor ha de desaparèixer en les properes jornades, les temperatures continuen sent molt elevades. És per això que algunes entitats animalistes estan recordant que cal protegir bé les nostres mascotes per evitar que els passi res a causa de la temperatura, com poden ser cops de calor o afeccions pitjors que poden tenir desenllaços fatals.

Un exemple d’aquestes entitats és l’Associació d’Amics dels Animals de Palafolls. Ester López, una de les seves membres, tot i que desitja que no fos necessari recordar-ho, ha  advertit  que cal evitar passejar els animals en les hores de màxima calor al migdia i anar per camins de terra, ja que crema menys que l’asfalt; i no llençar-los pilotes, entre altres consells. A més, també ha fet saber que els animals tenen la temperatura del cos més elevada que les persones, per tant, és més difícil per ells regular-la si fa calor.

Recordem que, en cas que l’animal agafi un cop de calor, cal resguardar-lo en un lloc amb ombra i remullar-li la zona inferior del cos que inclou les potes, la panxa, les aixelles i les engonals. Fins i tot, també se li pot remullar musell perquè es refresqui. 

A banda d’aquestes recomanacions, des de la protectora recorden i demanen la població que no deixin els animals tancats a llocs amb sol o on faci molta calor, com per exemple els vehicles o balcons sense ombra, perquè poden arribar a agafar temperatures molt elevades. També, indiquen que es pot posar una mica de crema solar infantil en el nas de l’animal, als colzes i a les puntes de les orelles perquè quan surtin de passeig el sol no els cremi la pell, sobretot als peluts de color blanc i/o de cabell curt.

Finalment, han fet una crida a totes les perruqueries canines perquè no rapin els gossos. Tal com expliquen, el pél és un aïllant natural i, si l’eliminem, es tornen encara més sensibles als canvis de temperatura i a certes bactèries i insectes. En cas que es vulgui tallar el pél a l’animal, cal fer-ho amb precaució i en poca mesura.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics