URGENT

Els establiments de Palafolls s’adhereixen a la campanya de la RULA contra la venda d’alcohol a menors d’edat 

Compartiu aquesta història

La RULA ha posat en marxa una campanya contra el consum i la venda d’alcohol a menors d’edat amb motiu de la Festa Major del municipi. La iniciativa “#SomExemple Aquí no venem alcohol a menors”, consisteix en la distribució de diversos cartells i adhesius que recorden la importància de no vendre alcohol a menors, arreu dels establiments del municipi. 

Segons el coordinador del Servei RULA, Joan Sabater, durant l’època de festivitats populars, el jovent aconsegueix alcohol i augmenta el seu consum. En aquest sentit, Sabater ha assenyalat que un dels canals principals a través dels quals la gent jove adquireix aquests productes són els supermercats i establiments locals. 

El coordinador de la RULA, ha assegurat que l’objectiu de la iniciativa és sensibilitzar a la comunitat sobre les conseqüències negatives del seu consum, recordar la prohibició de venda a menors d’edat i col·lectivitzar la responsabilitat a l’hora de subministrar productes alcohòlics. 

La distribució de la cartelleria i els adhesius es durà a terme durant les setmanes prèvies a la celebració de la Festa Major amb la col·laboració de la Policia Local de Palafolls i comptarà amb el suport del consistori municipal i els educadors de carrer de l’àrea de Joventut. 

D’altra banda, al marge dels cartells i els adhesius, també es distribuirà una carta que incorpora una sèrie de recomanacions per fer complir la normativa i saber com gestionar la negativa a vendre alcohol a menors d’edat. Tal com apunta Sabater, a vegades “no s’acaba de ser del tot assertiu” i és molt important “no fer judicis morals”. 

La campanya de sensibilització contra la dispensació de productes alcohòlics a menors d’edat fa anys que es porta a terme a Catalunya, des de la Subdirecció General de Drogodependència. El projecte “#SomExemple Aquí no venem alcohol a menors”, a càrrec de la RULA, també es durà a terme a Tordera, Malgrat de Mar i Calella, la resta de municipis mancomunats al servei.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics