URGENT

La Festa Major de Palafolls allotjarà l’Espai Rula, un dispositiu de prevenció i informació sobre els usos de les drogues

Compartiu aquesta història

Aquest any, la Festa Major de Palafolls acollirà per primera vegada una parada informativa gestionada pel Servei Rula. L’estand informatiu, batejat com a Espai Rula, estarà operatiu durant les quatre nits de Barraques i oferirà diferents serveis amb l’objectiu de prevenir i informar sobre els usos de les drogues. 

El coordinador de la Rula, Joan Sabater, ha assenyalat que tot i que la majoria de gent que gaudeix l’oci nocturn gestiona els seus consums raonablement, sempre és important comptar amb professionals per atendre les possibles emergències que puguin produir-se.

Tanmateix, el dispositiu preventiu oferirà altres serveis per tal de minimitzar els riscos i les problemàtiques derivades d’un mal ús de les drogues. En aquest sentit, els professionals que formen part del desplegament oferiran fruita i aigua, de forma totalment gratuïta, per prevenir casos de deshidratació resultats d’un consum excessiu d’alcohol. 

Al marge d’informar sobre els riscos de les drogues, els joves que s’atansin a l’Espai Rula podran rebre preservatius i dur a terme un control d’alcoholèmia. Sabater ha assenyalat que han incorporat un alcoholímetre per tal que els joves que s’hagin de desplaçar amb vehicles de motor, patinets elèctrics o bicicletes, puguin realitzar la prova per determinar sobrepassen el límit o són aptes per conduir. 

Amb tot, Sabater ha recordat que durant tota la nit els professionals del Servei Rula, conjuntament amb els educadors de carrer, voltaran per l’entorn de les Barraques per tal d’atendre a tothom qui ho necessiti o resoldre emergències que puguin produir-se.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics