URGENT

L’eliminació del projecte d’ampliació de la C-32 a Blanes no obté el recolzament necessari per seguir endavant

Compartiu aquesta història

Ahir al vespre es va celebrar el ple del mes d’agost a Blanes. A la sessió, l’únic punt de debat que hi havia a l’ordre del dia no va trobar el recolzament necessari i, per tant, no es va poder aprovar. Es tractava de la moció presentada per Blanes En Comú Podem que instava a la Generalitat a retirar definitivament el projecte d’ampliació de la C-32 entre Blanes i Lloret, i que procedeixi a la restauració i reversió de l’espai afectat.

Desistir del projecte, tal com indiquen des de l’Ajuntament de Blanes, inclou l’enderroc i retirada de les infraestructures a partir de la GI-600 en direcció a Lloret de Mar, la restauració dels serveis afectats com el carril bici o els cursos fluvials, i el retorn de les expropiacions temporals i definitives efectuades. D’altra banda, també es demanava un projecte de restauració mediambiental i paisatgístic dels entorns afectats per la infraestructura existent i iniciada, entre altres.

Al llarg del debat de la moció, el principal conflicte va ser recordar la consulta popular sobre la perllongació de la C-32 que es va fer a Blanes l’any 2016. Segons dades del consistori veí, en aquella consulta van votar 2.391 persones, un 7’28% del cens, de les quals un total de 1.706 persones (71’35%) ho van fer contra, mentre que 671 vots (28’06%) recolzaven la construcció de l’ampliació de la C-32. A aquests vots cal sumar els 8 en blanc i els 6 nuls que també van haver. 

Després de debatre la proposta d’acord al ple, aquesta no es va aprovar perquè va comptar amb 13 vots en contra dels quatre partits a l’equip de govern (PSC, JxB, Grup Blanes i Blanes Sí), així com de PP i VOX. Per la seva banda, van votar a favor ERC, Blanes En Comú Podem i CUP.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics