URGENT

Les infermeres de l’ABS Malgrat-Palafolls prescriuen el 12’5% receptes fetes a l’àrea bàsica

Compartiu aquesta història

Des del passat mes de juliol, les infermeres i infermers de Catalunya ja poden indicar medicaments que necessiten recepta mèdica sempre que s’incloguin en una la guia oficial publicada pel Ministeri de Sanitat. De moment, només poden prescriure tractaments per a ferides i cremades, però els propers mesos s’aniran incorporant més productes al llistat.

Actualment, els centres d’atenció primària de la Corporació compten amb 73 infermeres prescriptores (23 a l’ABS Malgrat-Palafolls, 17 a l’ABS Calella i 33 a l’ABS Lloret- Tossa). En aquest sentit, i tal com indica la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, en aquests últims 12 mesos fins al juliol, els professionals de la infermeria de l’ABS Malgrat-Palafolls han prescrit el 12’5% del total d’indicacions fetes a l’àrea bàsica. Així mateix, el 68,8% dels nous absorbents i el 73,6% dels nous apòsits han estat per prescripció infermera. 

En el cas de les altres àrees bàsiques de salut, a Calella el 9,3% de les prescripcions han estat per part d’infermeria, de la mateixa manera que el 55% dels nous absorbents i el 61,5% dels nous apòsits. A Lloret-Tossa, en canvi, infermeria ha prescrit un 5% del total realitzat a l’àrea bàsica, un 46,2% dels nous absorbents i un 63,6% dels nous apòsits. 

Recordem que, fins ara, aquests medicaments només els podia prescriure el doctor. La Corporació indica que, aquesta nova competència, permet millorar l’accés de la ciutadania a la seva medicació, reforçar el rol autònom dels infermers de Catalunya i augmentar l’eficiència evitant la duplicitat de visites.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics