URGENT

Neix una plataforma que qüestiona la presència d’indústries químiques prop del nucli de Malgrat

Compartiu aquesta història

A Malgrat de Mar ha nascut l’Elefant Invisible, una iniciativa que els seus creadors cataloguen com ‘una realitat incòmoda’ amb la que conviuen al municipi i que, com l’elefant, té quatre grans potes. 

Els seus creadors es defineixen com un grup de gent independent i obert que comparteixen desgrat per la presència d’activitat industrial química prop del mar, camps de conreu, el Delta de la Tordera i el nucli urbà de Malgrat de Mar. Tal com detalle, en cap cas estan en contra d’aquestes empreses químiques ni dels seus treballadors, sinó que es qüestionen la ubicació de l’activitat que duen a terme. 

Entre algunes de les coses que es plantegen hi ha el dubte sobre els efectes de l’activitat industrial química sobre la salut de les persones i el medi en la seva ubicació actual; la incertesa davant la possibilitat de risc químic greu, i la inquietud davant la falta d’informació per part de les administracions. 

Per tant, l’objectiu principal de la creació de la nova plataforma és visibilitzar aquesta realitat a través de la recerca i la difusió d’informació i incentivar una mirada crítica i responsable que permeti un diàleg didàctic i sense tabús sobre aquest tema. Qualsevol ciutadà pot unir-se a la plataforma sempre que tingui sentit crític i disponibilitat per formar part d’algun dels grups de treball en què es divideixen, recollint i endreçant la informació de cada àmbit d’interès. Els interessats poden contactar amb l’Elefant Invisible a través de l’adreça de correu electrònic info@elefantinvisible.cat o al perfil d’instagram @elefantinvisible

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics