Dos de cada cinc palafollencs no tenen estudis superiors

Foto: Educaweb

L’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme ha presentat l’estadística dels estudis al Maresme que permet conèixer el nivell formatiu de la població a escala municipal i comarcal segons les darreres dades oficials que tenen com a referència l’1 de gener de 2020. En aquest sentit, l’informe indica que, a Palafolls, la major part de la població major de 15 anys no ha arribat a cursar estudis superiors.

Els estudis màxims que han cursat la major part dels palafollencs són la primera etapa d’educació secundària, és a dir, l’ESO. Concretament, el 40% dels habitants de Palafolls han assolit l’Educació Secundària Obligatòria. Els segueixen els que han arribat fins a Batxillerat, que suposen un 25% del total.

La xifra dels que han cursat estudis superiors, com graus universitaris o cicles formatius de grau superior, s’eleva a un 24%. I la dels ciutadans que són majors de 15 anys, però que només han cursat l’Educació Primària és d’un 11%.

Aquestes, però, no són xifres úniques a Palafolls. Al total de la nostra comarca són semblants i, és que, el 33% de la població del Maresme de més de 15 anys té estudis superiors. La radiografia sobre el nivell d’estudis de la població maresenca reflecteix que el 28’6% té assolits els estudis de la primera etapa de secundària; el 24% ha cursat Batxillerat i, finalment, el 14% ha assolit l’educaió primària. 

Dels 30 municipis, només 6 són els que obtenen la primera posició en estudis d’educació secundària o similar i, la majoria, són de l’Alt Maresme. Aquests són, per ordre de major percentatge a menor, Tordera,  Palafolls, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Mataró i Calella.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics