Malgrat de Mar posa a disposició dels refugiats diversos equipaments i activitats per millorar la seva estada

Pavelló Germans Margall

Actualment, Malgrat de Mar acull uns 600 refugiats provinents de Canàries després d’haver fugit de països com Gàmbia, Marroc i Burkina Faso. Com que la seva estada al municipi és transitòria i només s’allargarà un més, l’Ajuntament de Malgrat de Mar, juntament amb el Consell de solidaritat i la Paltaforma Malgrat Acull, han volgut facilitar l’estada al municipi de totes aquestes persones nouvingudes.

És per això que s’han posat a la seva disposició diversos equipaments esportius i la possibilitat de fer classes d’immersió lingüística en català i castellà. Així ho ha explicat la regidora de Solidaritat i Cooperació de Malgrat de Mar, Mireia Hernández.

De moment, aquestes són les accions previstes des del consistori, i és que, han preguntat si calia fer alguna acció més, però l’ONG els ha informat que no era necessari, ja que ho tenen tot cobert.

La seva estada a Malgrat es va iniciar a final del mes d’octubre després del decret d’emergència per part del Govern Espanyol i s’allargarà fins a principis de desembre, segons informen des de l’Ajuntament de Malgrat de Mar. Mentrestant els joves estiguin al municipi, rebran suport logístic i administratiu d’organitzacions com Creu Roja i altres ONGs que gestionen el seu pas per Malgrat de Mar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics