URGENT

Palafolls engegarà el projecte Nexes d’atenció a la soledat de persones grans

Compartiu aquesta història

El consistori té previst engegar abans de l’estiu el projecte Nexes, un programa de la Diputació de Barcelona que busca detectar les persones que es troben en soledat no desitjada i els facilita suport com ara visites al domicili, un pla personalitzat  per ampliar relacions socials i personals i contacte amb agents culturals, esportius i  socials per estimular la seva participació activa en la comunitat.

Ho explicava ahir la regidora de Gent Gran, Marta Alabart, a l’Assumptes Interns de Ràdio Palafolls.

Alabart també va recordar que aviat es posarà en marxa el taller per saber usar l’aplicació mòbil de la meva salut, finalment amb un sol grup de participants. També va avançar la previsió de fer un ou taller, en aquest cas sobre com viure sense dolor.

La regidora pensa que aquesta mateixa setmana podria sortir ja la licitació per portar el bar del Casal d’avis del centre i avisa que farà un acompanyament al nos adjudicatari per evitar situacions com les males relacions viscudes en la darrera etapa.

Alabart, que també és regidora d’esports i serveis socials, explica que l’Estat ha denegat l’ajuda econòmica amb la que l’Ajuntament volia arranjar el mal estat del parquet Palauet i la gespa del camp de futbol, i que hauran de buscar altres fonts de finançament, també per intentar reparar les goteres de La Figuerassa.

Alabart creu que els equipaments pateixen una gran manca de manteniment des de fa temps que ha desembocat en aquesta situació

Sobre la demanda de les entitats esportives per aconseguir més finançament, Alabart explica que és difícil dotar de més diners la partida destinada als clubs esportius i que aviat es canviarà el sistema de repartiment pel de concurrència competitiva.

La regidora explica que, ara com ara, la piscina municipal no podrà obrir portes, però que el consistori treballa en previsió que finalment l’ACA flexibilitzi la normativa per sequera i es permeti l’obertura de l’equipament aquest estiu.

Finalment la regidora ha explicat que Serveis Socials funciona correctament tot i que actualment hi ha una persona de baixa, des de fa 9 mesos i una plaça a mitja jornada menys al servei. Alabart explica que es crearà una nova plaça a jornada completa al servei, pel que quan torni la persona de baixa, seran 4 persones a Serveis Socials.

Pel que fa a la Borsa de Treball, la regidora explica que es preveu reactivar ara, a l’espera que es pugui convocar la plaça de Tècnic d’Ocupació, vacant des de finals de desembre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics