URGENT

L’Ajuntament vol fer seguiment de la conservació i manteniment dels edificis de Palafolls

Compartiu aquesta història

La junta de govern local de demà dimarts aprovarà un conveni amb l’Agència Catalana de l‘Habitatge per al foment de la conservació, manteniment i rehabilitació dels edificis residencials de Palafolls a través de la inspecció tècnica d’habitatges.

A l’igual que els cotxes han de passar la ITV per certificar el seu bon estat de conservació i funcionament, els edificis residencials també estan obligats a passar les seves revisions, conegudes com a ITE.

Aquestes revisions valoren l’estat de conservació de l’immoble, les condicions d’accessibilitat, la certificació energètica o la seguretat.

Tots els habitatges d’una antiguitat igual o superior als 45 anys han de passar aquesta revisió, que ha de fer un tècnic competent i homologat.

Amb la formalització del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge, Palafolls tindrà accés a la plataforma informàtica de gestió de les ITES i podrà fer el seguiment de la qualitat del parc del edificis en el municipi de Palafolls.

El consistori, però, no tindrà cap competència per atorgar certificats d’aptitud dels edificis i només podrà fer consultes a la plataforma. 

Unes consultes que li poden ser útils per conèixer l’estat general del parc immobiliari del nostre poble i a dibuixar estratègies futures. El consistori també podrà conèixer possibles deficiències en immobles locals i actuar en conseqüència.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics