URGENT

Malgrat busca una empresa per descongestionar els Serveis Socials

Compartiu aquesta història

L’ajuntament malgratenc ha tret a licitació el suport puntual i extraordinari per ajudar als seus serveis socials a reduir la seva llista d’espera. Un col·lapse que s’està generant des de fa un any en els expedients relacionats amb la llei de dependència.

El propi Ajuntament explica que té pendents 122 nous expedients de dependència pendents de tramitar, 115 sol·licitants del servei de teleassistència i 15 més de persones grans en situació de vulnerabilitat. La disposició d’una sola treballadora especialista en Dependència amb una jornada de 30h setmanals és insuficient per desconegestionar l’actual situació i per això es busca el suport d’una empresa externa, com explica el regidor de serveis socials de Malgrat, Jofre Serret.

D’aquesta manera, el consistori busca una empresa amb qui contractar prop de 2000 hores de servei de professional per desbloquejar aquests expedients aquest any amb un cost previst d’uns 50.000€.

Serret explica que l’Ajuntament ja té un equip estable a Serveis Socials, però que no es pot actualitzar per culpa d’una llei estatal de l’època de Mariano Rajoy, que limita la contractació d’empleats públics.

Amb aquestes 2.000 hores els o les professionals que donin suport als serveis socials hauran d’ajudar en la coordinació amb els centres de dia, serveis sociosanitaris, realitzar informes sobre vulnerabilitat, dependència o per a la fiscalia o jutjats entre d’altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics