URGENT

Les persones entre 36 i 64 anys ja poden sol·licitar els ajuts al lloguer

Compartiu aquesta història

El Departament de Territori ha obert aquest dilluns la convocatòria de subvencions per al pagament del lloguer. En aquesta ocasió està adreçada a persones d’entre 36 i 64 i preveu una dotació inicial de 20 milions d’euros. 

Aquest tipus d’ajuts estan destinats a persones que no es troben en risc imminent d’exclusió, però que necessiten un ajut per continuar residint a l’habitatge on viuen. La intenció és que aquestes ajudes siguin una eina per a prevenir el risc d’exclusió residencial de les famílies amb menys recursos.

Tal com passa amb els ajuts per a joves menors de 35 anys, les subvencions no son lineals per tal de garantir la seva equitat. D’aquesta manera, els sol·licitants no rebran una quantia fixa, sinó que l’ajuda s’ajusta a l’esforç que suposa per cada persona el pagament del lloguer. Segons el previst, l’import màxim que rebran els sol·licitants serà de 200 euros mensuals i el mínim de 20 euros al mes. 

Les sol·licituds, entre altres, han d’incloure el DNI del sol·licitant, el certificat de convivència, un justificant d’ingressos i el contracte de lloguer. La resta de documentació i text de la convocatòria el trobareu al web del Consell Comarcal del Maresme i de la Generalitat de Catalunya. 

El termini per sol·licitar l’ajuda acaba el proper 10 de maig a les 14h. Pel que fa a  aquesta tramitació, es pot fer de forma presencial a l’Oficina d’Habitatge del Maresme, o de forma telemàtica a través de la seu electrònica del CCM o de l’Agència Catalana de l’Habitatge.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics