URGENT

Les noves normes per als lloguers temporals i d’habitacions en municipis amb el lloguer tensionat afectaran Palafolls

Compartiu aquesta història

El govern va aprovar la setmana passada un nou decret llei per regular els lloguers temporals i d’habitacions a les zones amb habitatge tensionat. D’aquesta manera busquen frenar dos models d’arrendament que s’escapen al control de preus de la llei estatal pel dret a l’habitatge. 

Aquest nou decret llei s’aplica en els arrendaments temporals i de lloguer d’habitacions de zones declarades de mercat residencial tensionat on ja s’aplica, des de fa un mes, la contenció de preus del lloguer, com és el cas de Palafolls. 

Segons aquest nou decret llei, el lloguer de temporada és aquell que tingui finalitats de lleure, vacances, recreatives o culturals. En aquest sentit, no es podrà fer contractes de lloguer de temporada quan l’habitatge es destini a finalitats professionals, d’estudis o d’assistència mèdica, entre altres, encara que sigui per un període curt de temps. Pel que fa al lloguer d’habitacions, la suma de les rendes de cadascuna de les habitacions que es lloguen no podrà superar el topall de lloguer del pis. 

Ara, a més, serà obligat que consti en el contracte la causa o la finalitat de l’arrendament. En cas que no s’indiqui, es considerarà habitatge permanent. No fer constar aquest detall i aplicar un preu per sobre del topall pot comportar una sanció greu o molt greu que variarà en funció de si el preu del lloguer supera en més d’un 30% el màxim aplicable.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics