URGENT

Els treballadors de la logística de Bershka protesten a Barcelona reclamant millores salarials

Compartiu aquesta història

Uns 120 treballadors del centre logístic que Bershka té a Palafolls van concentrar-se dissabte al matí davant de la principal botiga de la marca al Portal de l’Àngel de Barcelona per exigir una millora salarial més amplia a la que ofereix la companyia gallega. 

Els empleats del magatzem van fer una vaga la setmana passada, amb un seguiment proper al 100% i dissabte van voler visibilitzar la protesta amb una concentració a Barcelona per tal de reclamar que l’empressa “desbloquegi” la negociació, que està estancada des de fa uns tres mesos. Segons expliquen els treballadors, la filial d’Inditex proposa un augment salarial del 14%, però els sindicats reclamen que la millora sigui del 18%. Els empleats creuen que l’oferta de la companyia és insuficient i recorden que Bershka ha registrat uns beneficis de 460 milions d’euros el darrer any, el que suposa més d’un 40% més que l’any anterior.

Ainhoa Salvador, secretària sindical de CCOO a Bershka Logística assegura que les negociacions han avançat fins a arribar al tema econòmic.

L’augment salarial és el principal escull en la negociació col·lectiva, però no és l’única ja que també denuncien l’intent d’implantació d’un plus que consideren abusiu, ja que, segons els treballadors, estaria vinculat a qüestions com no agafar-se un permís retribuït o hores per anar al metge.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics