URGENT

Palafolls promourà la participació ciutadana a través d’una plataforma 

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament s’ha adherit a Participa311, una plataforma impulsada per la Diputació de Barcelona amb la que es vol ajudar als consistoris a implementar accions de participació ciutadana.  A través d’aquesta plataforma ex centralitzaran a partir d’ara els processos participatius que es faran des de l’Ajuntament. Ho va explicar ahir la regidora de participació, promoció econòmica i comunicació de Palafolls, Silvana Ballbè, en una entrevista a RP.  La intenció és consultar a la ciutadania aspectes del dia a dia del municipi; des de valoracions de festes a decidir la distribució del mobiliari urbà.

De tota manera, la regidora va assegurar que els pressupostos participatius no estan sobre la taula.

Ballbè va repassar la resta d’actualitat del nostre municipi. Creu que, tot i que cal fer reparacions de manteniment, el nostre poble, no està descuidat, com denuncien els socialistes. 

La regidora està orgullosa de la campanya que visita i dona visualització del comerç local i anima a la ciutadania a comprar a Palafolls per evitar la desaparició gradual del comerç de proximitat.

Sobre el festival FEM Palafolls, Ballbè explica que s’està fent equilibris per mantenir la qualitat del certamen i rebaixar el pressupost tal i com es va acordar amb Palafolls Som per tirar endavant els pressupostos municipals. Una rebaixa que la regidora explica que s’intenta que no afectin la qualitat del concerts i de l’espai del village.

Sobre els pactes de govern la regidora creu que les eleccions han dibuixat l’escenari actual i només demana als partits que es posin d’acord en aquells aspectes que siguin prioritaris pel poble i no entenc el que va passar en el darrer ple, quan els dos partits a l’oposició van fer perillar l’inici de la litació del contracte de neteja dels equipaments públics. Aquest fet va necessitar un recés de 20 minuts en el ple per negociar. 

També va necessitar un recés un dels primers plens del mandat quan es discutia si es regularitzava l’IPC endarrerit dels polítics. Llavors l’oposició va frenar el punt. Ballbé creu que va ser una falta de respecte i que caldria tornar a debatre aquest augment de l’IPC en els sous dels regidors.

Amb l’entrevista a Ballbè acaba la temporada regular de l’Assumptes Interns, que ha entrevistat als 11 regidor de l’Ajuntament de Palafolls, tant d’ERC com del PSC, que han acceptat la invitació d’aquesta emissora de ser qüestionats sobre els primers mesos de mandat en l’únic programa dedicat a la política local. Podeu trobar totes les entrevistes a alalcarta.radiopalafolls.cat i en vídeo al youtube de RP.

Entrevista a Silvana Ballbè

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics