URGENT

Malgrat de Mar posa en marxa una prova pilot de zona verda al barri de la Verneda

Compartiu aquesta història

A partir del proper 29 de maig, l’Ajuntament de Malgrat de Mar iniciarà una prova pilot de zona verda al barri de la Verneda. La voluntat d’aquesta és millorar la mobilitat al barri. I, és que, tal com detalla Sònia Viñolas, alcaldessa de Malgrat, fins ara els veïns han tingut moltes dificultats per aparcar a la seva zona a causa de l’alt nombre de visitants que acull el Parc Francesc Macià i que aparquen al barri. 

La zona verda permetrà als veïns amb el distintiu autoritzat aparcar sempre a aquesta zona malgratenca, mentre que la resta de conductors només ho podran fer els dies laborables de 8h a 20h durant un màxim de dues hores i amb el disc de control obligatori. 

Els divendres i caps de setmana, només podran aparcar al barri els veïns amb el distintiu, ja que és el moment en què el Parc  Francesc Macià compta amb més visites i hi ha més dificultat per aparcar al barri. 

De moment, la previsió del consistori malgratenc és allargar la prova aproximadament durant un any per donar resposta a aquesta necessitat de la ciutadania. Un cop passi aquest temps, es valorarà els seus efectes i la seva aplicació definitiva, en cas que pertoqui. 

Tal com detallen des de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, més de 200 veïns ja han tramitat la sol·licitud per obtenir el distintiu que els permetrà aparcar a la Verneda. Tots els veïns que encara no hagin demanat el seu distintiu, ho poden fer presentant una instància a l’Ajuntament de Malgrat de Mar amb les dades de la matrícula del vehicle. Un cop rebuda la sol·licitud, l’ajuntament comprovarà que el vehicle és d’un resident a la Verneda i que està al dia del pagament de l’Impost sobre vehicles abans de fer-li arribar el distintiu. A més, les persones amb certificat de discapacitat podran estacionar sense distintiu. La mesura, està previst que afecti els carrers Besòs, Segre, Montnegre, Tordera, Montseny, Llobregat, Montagut, Onyar, Ter, Lleida, Bonavista i Cervantes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics