URGENT

L’ACA condona la multa a Palafolls per excès de consum d’aigua  al mes de setembre

Compartiu aquesta història

A principis d’any l’Agència Catalana de l’Aigua va sanciona l’Ajuntament de Palafolls amb prop de 4.000€ per haver sobrepassat el consum màxim d’aigua per habitant i dia el passat mes de setembre.

En aquell mes, segons les dades facilitades per AGBAR, els palafollencs van gastar de mitjana 256 litres per habitant i dia, quan el màxim era de 230. Això va suposar la incoació d’un l’expedient sancionador.

Un cop  va rebre la notificació de la multa, el consistori va presentar al·legacions ja que considera que les dades no s’ajusten a la realitat ja que no discriminen l’aigua d’ús domèstic de la d’ús industrial. Per l’Ajuntament cal tenir en compte que al nostre municipi hi ha moltes empreses farmacèutiques que usen gran quantitat d’aigua en la producció dels seus productes i que l’ACA  la divideix entre els habitants de Palafolls, cosa que desvirtua el còmput global.

Finalment, l’ACA ha condonat el deute i ha tirat enrere la sanció que havia interposat a Palafolls per excés de consum d’aigua al setembre.

Ho avançava l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, al ple de la setmana passada.

De moment l’única sanció que s’ha rebut és la corresponent al mes de setembre, però cal recordar que segons les informacions de l’ACA, Palafolls també s’ha excedit del consum permés els mesos de novembre, desembre, gener, febrer i març. Tot i això, ara com ara, el consistori no ha rebut cap nova sanció per part de l’ACA  i l’alcalde espera que els motius que han portat a tirar enrere la multa de setembre, serveixi d’argument per no rebre més sancions.

Fins fa unes setmanes el límit d’aigua per habitant i dia era de 214 litres, però ara amb la rebaixa de restriccions per sequera, el límit de consum torna als 244 litres per habitant i dia a Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics