URGENT

L’Ajuntament estableix els màxims de consum d’aigua segons l’estadi de sequera

Compartiu aquesta història

Tot i que l’ACA marca un topall màxim de consum d’aigua per habitant i dia, actualment fixat en els 214 litres, Palafolls té una ordenança pròpia en la que també queden fixats un límits més concrets de consum.

El còmput que permet l’ACA simplement  es calcula sumant tot el consum d’aigua del municipi i es divideix pels habitants que hi ha censats al poble. Això vol dir que l’aigua que usen les indústries acaba repartida com a consum dels habitants.

L’ordenança municipal, però, estableix límits reals per habitant. En el darrer ple es va donar compte d’aquests llindars que varien segons l’estadi de sequera.

Per exemple, en l’actual situació d’excepcionalitat, l’ordenança municipal marca un màxim per habitant de 115 litres al dia. Una llar amb 4 persones censades podrà consumir un màxim de 460 litres al dia.

Aquest llindar es va rebaixant si la situació d sequera es complica i pot arribar a ser de 80 litres per palafollenc i dia en situació d’emergència.

Aquest límits es controlaran amb els consums dels comptadors d’aigua.

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, explica que aquesta mesura només busca conscienciar de la necessitat de fer un ús raonable de l’aigua. En aquest sentit, l’alcalde explica que es començaran a controlar els consums domiciliaris i a multar, primer, els que consumeixin molt per sobre del permès.

Aquest llindar serveix també pels habitatges i els allotjaments turístics, que no podran superar el llindar per plaça.

Pel que fa al consum d’aigua de les empreses, també estarà fiscalitzat i controlat, però, en aquest cas, per l’ACA. Les empreses hauran de demostrar que han baixat el seu consum d’aigua a raó d’un pla d’estalvi que hauran de presentar.

L’Ajuntament demana que, tot i les pluges generoses dels darrers dies i setmanes, no s’abaixi la guàrdia i es continuï amb els consum responsable de l’aigua per evitar noves restriccions a l’estiu, quan la població es duplica i cauen les precipitacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics