URGENT

El govern considera una pèssima notícia la sentència que obliga a pagar 130.000€ a l’antiga empresa de recollida d’escombraries

Compartiu aquesta història

La setmana passada, aquesta emissora avançava la sentència, ja ferma, que obliga a l’Ajuntament a pagar entorn a 130.000€ a l’empresa Palafums, que fins l’any 2019 s’encarregava de la neteja viària i la recollida d’escombraries a Palafolls.

La sentència reconeix que hi ha una trentena de factures de feines extraordinàries fetes per l’empresa que no s’havien abonat. Es tracta de treballs extraordinaris fets fora del contracte i que per tant, es cobraven a part.

El jutge creu que algunes factures, les de l’any 2011, estan prescrites, però n’estima la majoria per un import d’uns 80.000€ i obliga al consistori a abonar-les, conjuntament amb els interessos de demora, que s’enfilen ja prop de 50.000€.

En el darrer ple, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, va donar compte de la sentència i la qualificava de mala notícia, ja que no hi ha cap partida pressupostària d’on poder estirar aquests diners. Un import que s’haurà de restar d’altres partides previstes del pressupost municipal.

Alemany considera que les feines es van encarregar malament i també critica que les factures pendents afloresin just amb el canvi de govern, l’any 2019.

L’alcalde lamentava que la feina no es va fer bé tècnicament, però tampoc políticament.

Dolors Agüera, la portaveu del PSC,  el partit que ostentava el govern en els mandats en els que es van fer els encàrrecs impagats, suposa que hi hauria hagut algunes discrepàncies amb l’empresa i que per això no es van conformar les factures extraordinàries.

La sentència del jutjat contenciós administratiu número 7 de Barcelona, que és del mes de març, encara es podia recórrer, però l’Ajuntament ha donat per acabat el recorregut jurídic i ha decidit acatar-la. 

Ara el consistori haurà d’estudiar d’on treu aquests prop de 130.000€ que no estaven previstos en el seu pressupost.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics