URGENT

PLF es compromet a reduir 8000 tones de CO2 en 7 anys

Compartiu aquesta història

 

El ple d’ahir va aprovar per assentiment el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible, en el que es marca com a objectiu reduir les aportacions de gasos d’efecte hivernacle fins el 2020. El compromís és reduir unes 8000 tones de C02 en els propers 7 anys gràcies a l’adopció de mesures i accions encaminades a una major sostenibilitat del nostre municipi.

El consistori és part important d’aquest pla, ja que es compromet a canviar dinàmiques i prendre decisions decidides per reduir l’emissió d’aquests gasos. Per exemple està previst que es millori la climatització dels locals municipals per aconseguir un estalvi tant medioambiental com econòmic. També es vol canviar les bombetes de l’enllumenat públic i s’estudia la possibilitat d’apostar per una flota de cotxes més ecològics.

De tota manera, la clau de l’èxit del pla aprovat ahir és la ciutadania, que ha de prendre consciència de la importància de reduir aquests gasos amb accions com triar els electrodomèstics més eficients medioambientalment o l’ús de bombetes de baix consum.

El pla també inclou un treball de conscienciació de la població en general i també un treball amb els escolars de la nostra vila, per garantir l’èxit del pla i la consolidació dels valors d’eficiència energètica i d’estalvi econòmic.

El pla recull un total de 65 accions a posar-se en pràctica progressivament. Es calcula que si es posessin en marxa alhora, es necessitarien uns 400 mil€ de pressupost.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics