Palafolls estalvia 6.000€ amb la Marató d’Estalvi Energètic del febrer i la vol repetir l’any que ve

Compartiu aquesta història

Durant tot el mes de febrer es va fer, per primera vegada a Palafolls, la Marató d’Estalvi Energètic. Una iniciativa emmarcada en la conscienciació en l’ús i el consum de l’energia al nostre poble i que es materialitza en un mes on diferents equipaments han fet un esforç per intentar reduir el seu consum general d’electricitat, aigua i gas.

L’Ajuntament, el Casal d’Avis, l’Escola Municipal de Música i Dansa, la Llar d’Infants Palafollets, l’Escola Mas Prats, l’Escola Les Ferreries, la Biblioteca Enric Miralles, el Teatre, el Palauet i la Figuerassa han participat enguany de la iniciativa intentant fer un ús racional i conscient dels subministraments.

Durant el febrer passat, i gràcies a la campanya, es va evitar l’emissió de més de 10 tones de CO2 a l’atmosfera a i es va reduir un 33% el consum d’aigua, un 36% de gas i un 30% d’electricitat en aquests equipaments, aconseguint un estalvi d’uns 6.000€.

Tot un èxit en la primera edició de la Marató. Així ho qualifica Eloi Burriel, responsable de la iniciativa i fundador i coordinador d’Origen que ahir va presentar els resultats.

És per això que la regidora d’Educació, Susanna Pla, anuncia la voluntat de continuar l’any que ve amb la iniciativa, fent-la créixer per consolidar els resultats tant d’estalvi com de conscienciació.

Un dels principals objectius de la Marató és la conscienciació i per això s’ha aplicat especialment amb les dues escoles de primària del nostre municipi, que han treballat amb els estudiants l’estalvi energètic des de diferents punts de vista.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.